Fru Tuvesson

Jul i Branäs

Kategori: Familj

Dagen före julafton tillbringade vi i backarna och full fart. Det var 15 grader kallt men ingen snö oc lite blåst.
Johan, jag och barnen svischade oss fram till eftermiddagen och sedan blev det bastu och mat - Fiskgratäng och spel (Hur fan visste du det ?)

Julafton var det kallare så det blev bara promenader och lite utelek innan en snabbbastu och dusch för att vara klar till jullunch. Klockan 3 satt vi alla bänkade framför vår jättetv och vi vuxna i en saligt lyckorus över Kalle Anka och hans vänner medan barnen måttligt tittade (vissa mer än andra).
Sedan gjorde vi ljusfint ute ifall vi skulle få besök (om vi varit snälla) vilket vi fick på kvällen och paket till alla barn. Sedan lekte barnen med paketen och vi vuxna fixade kvällens middag -Skagentoast och  vildsvin, potatisgratäng och murkelsås med god dryck. Kvällen avslutades med julklappsbyte för vuxna(jag fick krämer av olika slag och Johan en vin/mat bok) och sen spel (DRAW)

Juldagen blev i backen från 11 till 17 med ett lunchbreak. Jennie och jag skötte eftermiddagsåkningen själva. Vi kör störtlopp mamma, sa hon och drog. Det var bara att hänga på så gott det gick.
Vi avslutade kvällen med bastu tillsammans (den var liten) och en tidig kväll.

Söndagen blev packning, städning och hemresa med Lellas familj (TACK !). Johan och tjejerna drog direkt från Branäs till Hundfjället och några fler dagar med skidåkning. Jag ska jobba hela veckan.

Tack till Micke, Ullis, Emil och Sara
Tack till Lella, Linda, Isabell och Wilma

Det var en riktigt skön och trevlig jul.  Ska vi ta ett varmt ställe nästa gång ?

Kommentarer

  • puffin säger:

    Det låter riktigt härligt!!!

    2010-12-26 | 20:25:04

Kommentera inlägget här: