Fru Tuvesson

Gäddede och Blåsjön

Kategori: Allmänt

Hit ska vi på sportlov under vecka 9 Folkmängd(2005) 456 Area(2005) 138 hektar Landskap Jämtland Län Jämtlands län Kommun Strömsunds kommun Församling Frostvikens församling Befolknings- och arealfakta från SCB[1] (uppdaterad 2008-03-11) Gäddede (sydsamiska: Tjeadtege), tätort i Strömsunds kommun i nordligaste Jämtland, och kyrkby för Frostvikens församling. Gäddede ligger i ett fjällandskap endast 5 km öster om gränsen mot Lierne i Norge i Kvarnbergsvattnets sydligaste del. Där Gäddedeforsen tidigare låg finns nu ett betydande vattenkraftverk. Någon mil söder om Gäddede finns en av norra Europas längsta kanjonbildningar, Hällingsåfallet. Sveriges längsta grotta, Korallgrottan, ligger i närheten, i Ankarvattnet, strax norr om Stora Blåsjön. En populär förklaring till namnet Gäddede är att gäddan inte kommer längre upp längs Ströms Vattudal. En troligare förklaring är att namnet är en förvanskning av ett äldre samiskt namn för "renoffer, offerplats". Områdena runt Gäddede är några av Sveriges tätaste björnområden. Gäddede är födelseorten för en av Sveriges genom tiderna mest kände dragspelare, Andrew Walter. Också författaren Staffan Larsson är född här. Under vårvintern har trakterna under de senaste decennierna blivit ett centrum för Snöskoterturismen. Här finns världens största skoter, och världens längsta skoterhopp har utförts vid tävlingar i Gäddede.

032

Kategori: Bilnr

hittade jag på en lastbil på väg hem från jobbet igår....

KALAS

Kategori: Familj

Nu ska vi snart fira Irene och Julia med smörgåstårta och semla. GRATTIS IRENE 67 år och JULIA 8 år

GRATTIS IRENE

Kategori: Allmänt

Idag fyller Irene år...... GRATTIS från oss.

031

Kategori: Bilnr

Hittade jag igår på väg från dagis och skolan och sen mötte jag en när jag åkte hem från jobbet. Samma nr 2 ggr.....

YES !!!!

Kategori: Allmänt

VI FICK BILJETTER !!!!!! ståplats. Boka och häng med till Göteborg i augusti.....

Mail-adressen funkar delvis

Kategori: Allmänt

Som ni alla kanske vet har vi ny mailadress men det strular lite..... vi kan ta emot mail men inte svara på den, måste ringa bredband2-support. Tiden ska bara finnas.

Disco, kräftor och Let´s Dance

Kategori: Allmänt

Ikväll är det disco för Julia med skolan som gäller. Vi andra håller oss hemma och äter lite svenska kräftor och ser på 4:an Helgen blir annars lugn. Melodifestivalen måste vi se och det gör vi tillsammans med Wieweg och Sandra med barn. Söndag har Julias klasskompis Victoria kalas. Det blir denna helg det ! Nästa kanske det blir skidor igen :)

Vi drog till fjällen

Kategori: Allmänt

i helgen igen. Vi tillbringade lördagen i backen. Jennie grinade och ville inte åka lift eller skidor. Vi bäddade ner henne i bilen och där fick hon sova i några timmar för att sedan bli pigg och glad. Kvällen och natten tillbringades på First Hotel Brage i Borlänge. Kan varmt rekommenderas. Bra pris, bra rum och bra personal. Frukosten var kanon men det brukar det ju vara på hotell. Sedan tillbringade vi söndagen i backen med en glad Jennie och en snabbåkande Julia. Jennie lärde sig att åka knappliften själv och även att åka utan sele i backen. Nu kör hon och Julia i backen så det ryker. Det är bara att hänga på..... Hemresan avslutades med ett stopp vid Dalahästen och Bageera-butiken där vi handla hjälmar till oss, skor och gympaväska till Julia. Nu måste vi bara försöka fixa en ny helg till skidåkning innan sportlovet.... VEM VILL MED ?

VIK-Björklöven

Kategori: Allmänt

I fredags var det hockey. Vi blev bjudna av Folksam som ville informera om olika försäkringar för företagare. Där fick vi förrätt, varmrätt och dessert och öl el vin att dricka. Matchen var också bra eftersom VIK vann med 5-0. (Sorry Hägglöv men Ume-laget var inte bra). Vi träffade även på Fam. Lannebris, Stenson och Lorentz som också passade på att vara kulturella.