Fru Tuvesson

Campadre

Kategori: Allmänt

http://campadre.se/tipsa/861420

Kolla in den har sidan. /Malin

Hjärnan

Kategori: Johan och tumören

Johans hjärna
Den mörka fläcken i mitten på andra bilden är tumören
 

Sjuklingen

Kategori: Johan och tumören

 
Han vill inte vara med på bild egentligen.......
 

Naglar

Kategori:

Jag går och gör mina naglar hos en tjej som heter Kicki. Tidigare fanns hon hos Sanrizz men håller numera till hemma vilket går lika bra då hon bor på stan. Jag är så nöjd. Hon finns på Facebook, Kiks naglar om ni vill se de hon har gjort tidigare.
 
Så här har mina naglar sett ut:
 
 

Johan

Kategori: Johan och tumören

Johan finns nu på vån 5, Akut Stroke/Neuro. Ligger på sal nr 18 (ensamrum).
Mobilen funkar som vanligt.
 
/Malin

Elis

Kategori: GRATTIS

Min kusin Hanna och hennes Andreas fick i lördags en liten Elis, 46 cm lång och 2735 g tung.

Plan för vad som händer....

Kategori: Johan och tumören

Så här har dom (läkarna från 85E i Uppsala) sagt idag ang. Johan
 
Han kommer imorgon tisdag bli körd till Västerås och där kommer han få vara. Där kommer onkologerna ta över och besked kommer vilken typ av strålning och hur länge och ofta den kommer att ske. Detta kommer att ske i Västerås vad vi vet idag och tidigast nästa vecka då det måste gå en viss tid efter sista operation för att läkningen skall bli så bra som möjligt.
 
Vi har inte fått besked än om den när ond eller god men då man kommer inte kunna operera bort den så  väljer man strålning. Tumören sitter så det påverkar hjärnstammen och där finns nerver mm till synen vilket påverkar hans dubbelseende. Förhoppningsvis kommer detta helt försvinna när tumören så sakta försvinner.
 
Nu känns det dock okej att vi fått veta lite mer vad som händer och hur planen ser ut framöver. Däremot kommer ju lite fler funderingar ang. strålning och biverkningar mm men det får vi väl antagligen i veckan då han får träffa nya läkare som ansvarar för strålningen.
 
/Malin
 
 

äpplen

Kategori: Huset

Idag har jag och tjejerna varit till Vallby och fått veta vilka äpplen vi har i trädgården.
1 av träden är Filippa, 1 av träden Risäter och 2 träd är Queen.

Queen-sorten fick vi lämna kvar då de inte hade några äpplen att visa av den sorten samt skriva upp oss på lista om de behövde äpplen till ev utställning mm.

Äpplena som faller från träden finns att hämta i en korg utanför huset till dom som inte har frukt.

Besked

Kategori: Johan och tumören

Tänk att det skall vara så svårt att få veta vad som händer med Johan och vad dom tänker göra och när svaret kommer.

besök

Kategori: Johan och tumören

Idag är det fritt fram och besöka Johan. Vi i familjen kan inte göra besök idag utan imorgon.
Han ligger på 85 E vån 4 och rum 12. Det går bra att ringa honom också på mobilen. Det är fritt med tid och antal besök.

Alexandra och Pernilla

Kategori: GRATTIS

Idag fyller 2 roliga tjejer....

Hoppas ni får en bra födelsedag!

 

Martin

Kategori: GRATTIS

Grattis brorsan.... 1 år kvar till gubbe
 
Ses på lördag
 
 
 

242

Kategori: Bilnr

242 - rv 55 mot Uppsala

Avdelningsflytt

Kategori: Johan och tumören

Operationen har gått bra. Han har lite ont i magen och halsen där slangen går men annars ok. Han har fått flyttat upp på avdelningen igen så nu funkar mobilen igen.

Tjejerna och jag skall göra ett besök i eftermiddag. Då hoppas jag veta mer om vad som händer framöver.

/M

Johan

Kategori: Johan och tumören

Idag har jag varit hos Johan igen. Han mår bra och är ganska pigg. Han går på morfin och annat mot huvudvärk. Man har tömt mer vätska vilket är bra. Han har dropp och får medicin direkt (i kanyler). Han är inte längre snurrig men har ff problem med synen och dubbelseendet.

Precis nu har dom bestämta att operera in en ny shunt som skall styra vätskan. Den kommer att läggas med en slang under huden ner till magen. Operationen skall ta ca 1 timme och sen är han antagligen rätt sliten, även imorgon.

Skriver mer när jag vet mer.

/Malin
Jag är själv sjukskriven heltid denna veckan.

Besök och telefon

Kategori: Johan och tumören

Idag har jag vart hos Johan igen och har mår ganska bra. Han har inte så ont i huvet men han får medicin direkt via katetern vilket gör att han inte tror han får nån. Han blandar ihop saker och snurrar till det lite men fattar ändå och är vaken och pratar. Han får dock ingen snus av systrarna vilket gör honom sur och kallar dem för tjatkärringar som är elaka. Han tror att han varit på flera sjukhus och att hans farbror har startat praktik inom sjukvården och haft hand om honom. Avd där han ligger nu är ff sne i taket (inte rakt alls) och personalen är ff men bara lite konstig. Han har dock några som han säger att han känner igen sen förra gången fast han sen säger att han inte tror att han varit där förrut.
 
Han har fått telefon igen, samma nr som sist: 018-57 12 39.
 
Just nu saknar han en tv så imorgon får han Ipaden.
 
/Malin

Besökt Johan

Kategori: Johan och tumören

Nu har jag varit hos Johan en stund. Han ligger på NIVA (intensivvårdavdelning). Han mår ganska bra men påstår att det är lite konstigt. Det är inte rakt i rummet och det lutar. Sen är alla personer där konstiga och psykopater (dom som jobbar). Håret växer på dom och dom ser konstiga ut. Han är misstänksam mot dom och tror att dom smyger undan personer när de blir flyttade till andra rum/platser. Han litar inte riktigt på dom och känner inte igen dom.
 
/Malin

morgonrapport

Kategori: Johan och tumören

Han kommer väckas nu på morgonen och de har tömt ut 110.

Status

Kategori: Johan och tumören

Johan har fått nytt tillfälligt dränage som tömmer huvudet på vätska (35 ml har redan tagits bort). Han ligger nersövd i respirator tills imorgon. Efter ronden kl 10 så kommer nya besked.

Operation igen

Kategori: Johan och tumören

Ny operation görs nu då Johan har blivi sämre sen han kom till Uppsala. Han kommer för ytterligare ett dränage för att släppa ut vatten som skapar huvudvärk. Detta skall sedan tas prover på för att se vad som orsakar att han är så trött och har ont. Möjligen en infektion eller ff fel på shunten. Vet mer igen efter lunch.
 
/M

Nima

Kategori: Johan och tumören

Han ligger på mima igen. Får veta mer under förmiddagen

Uppsala

Kategori: Johan och tumören

Inatt fick jag ett samtal från doktorn på akuten i Västerås. Johan har efter röntgen konstaterats ökat vätska (vet inte var) och doktorn och Uppsala har kommit överens om att han flyttats med ambulans till Uppsala igen. De tror att det är fel på shunten - dräneringen.

/Malin

Johan på sjukhus igen

Kategori: Johan och tumören

Idag har Johan inte riktigt varit sig själv med sitt sovande. Normalt brukar han sova hela fm och sen medans jag äter lunch äter han frukost och sedan rullar dagen med mat, vila, uppe, samtal. Dock har dagen varit i sängen sovande hela tiden, ingen mat och minimalt att dricka. Han säger att han snart ska ...... och samma gäller tabletterna. När klockan är 19 på kvällen har han för sig at han precis har ätit och att det är morgon. Jag försöker få i tabletterna men han undrar vem som sagt att det är hans. Han är helt enkelt förändrad.
Dag, Irene och jag har under kvällen haft en dialog per telefon hur han varit ang detta och beslutade vidare att jag kontaktar sjukvården och vår sj.sköterska Anna. Hon tycker jag skall åka in eller ringa 1177, vilket jag gör och de vill att vi kommer in. (hur nu det ska gå) Johan vill inte och tycker vi är tjatiga och jobbiga och han vill bara sova och inte störas. Överläkare Anna ringer och vi tillsammans med Uppsala beslutar att han måste in och ambulans kommer då vi annars inte kommer få honom med oss. Vården misstänker att han drabbats av depression eller att shunten (dräneringen) har delvis slutat funka, troligtvis i magen vilket är vanligt. Vi åker in ca 22-tiden, Dag följer med mig och Irene kvar hemma hos sovande barn. Där har akuten fått en lista med saker från Doktor Anna som hon vill ha gjort tills hon kommer imorgon och tar över. Han skall t ex röntgas i huvud och mage, kolla om stroke, blödning eller nått har inträffat tillsammans med vanligt tryck.
Vi väljer då Johan skjutsas till Röntgen att lämna och komma åter imorgon. Han sover hela tiden när vi är där och verkar inte direkt sakna oss just då.
Förhoppningsvis vet vi mer imorgon vad och varför detta sker.
/Malin

Ögon

Kategori: Johan och tumören

 
Igår ringde de från ögon och ville boka besök för kontroll av Johans ögon. När hon hörde att det inte blitt bättre utan snarare mer ansträngt med de andra ögat fick vi en tid idag så vi får se om de kan hjälpa till på nått sätt.
 
UPPDATERING !!!!!
 
Dubbelseendet är kvar och ögonkliniken har svårt att rätta till detta. Inget tryck finns på ögat eller ögonmusklerna men de hänger inte riktigt med pga att tumören tar för stor plats i huvudet (enl ortopisten). Skärpan och suddigheten i ögonen kan man göra nått åt med tillfälliga glasögon men det är ju det minsta problemet. Dubbelseendet är ju värst - alltså måste tumören bort för att detta skall bli bra igen.
 
Nu vill vi ha ett provsvar så vi kan gå vidare och bestämma när den skall bort!
 
Johan var helt slut och sov sen men på kvällen var han lite piggare igen. Han är mest uppe sen eftermiddag/kväll.
 
/Malin
 

237-241

Kategori: Bilnr

Har helt glömt att tala om var och när men

241 - Arosvägen

Bröllopsdag

Kategori: GRATTIS

Idag har vi 4 årig bröllopsdag.

Sjukskriven

Kategori: Johan och tumören

Nu är jag sjukskriven till den 15 september på halvtid så får vi se vad som händer sen.

jobba

Kategori: Familj

idag har jag jobbat 4 timmar och det känns ok. Många som undrar och funderar på jobbet så jag har väl inte varit så effektiv men imorgon kanske. Har en förstående chef. Det är i a f kul och komma itlbaka och prata lite och stuntals glömmer man faktiskt bort att sjuklingen ligger hemma och sover.

17 år

Kategori: Pyssel&Knåp

Idag firar vi .........:)

Hemmahelg

Kategori: Johan och tumören

Vi har inte gjort mycket i helgen.
Fredagen blev en kväll med Jennie framför tv och kebab till sen lunch. Kvällens måltid blev kräftor, räkor och öl. Julia sov inte hemma.

Lördagen blev det att köra Jennie till Felicia och Martin men vi träffades på Kolifej istället. Köpte blommor hos Arne och en god stubbe hos Tårtan. Danne Öberg och Linda med tjejerna kom förbi och fika. Sedan kom alla barnen hem och vi åt lax, njugghets och kolla på tv. Johan vilar mest men glimtar till och visar sig ibland.

Idag ska blommorna planteras. Solariet har städats och imorgon är det skol och jobbade. Börjar jobba halvtid 8-12 för att se om det funkar.